Jumalateenistused: Pillav Jumal (1/4)

Mis toimub?
KASUTAJA
kasutajanimi:
parool:

Pillav Jumal (1/4)

10. jaanuar 2010, pühapäev, kell 12:00

Tim Keller videojutlus

Kristiin Tambets kirjutab...

Tänapäeva koguduste maailmas on ülipopulaarseks muutunud videojutlused. Nii ka meie koguduses. Vaatasime/ kuulasime taaskord ühte huvitavat jutlust arvuti vahendusel. Minule isiklikult meeldib väga see videojutluse idee, sest nii jõuab meieni rohkem uusi ja värskeid mõtteid. Ma ei taha nüüd sellega öelda nagu SV mõtted oleksid hapnema läinud, vaid lihtsalt seda, et uuendused on tegelikult head...

Täna jäi minu kõrvu kõlama kaks mõtet. Esimene mõte on seotud kadunud poja looga. Kadunud poja loos oli vanem ning noorem vend. Vanem oli siis see, kes jäi isa juurde teenima ning noorem oli see, kes läks maailma ja peale selle veel läks selle maailma otsinguil veidikene hukka. Kui vanem vend oleks tõeliselt armastanud oma venda ja ka isa mitte ainult isa varandust, siis oleks ta läinud maailma oma venda otsima ja toonud ta tagasi isa juurde. Kahjuks oli vanem vend liialt omakasu püüdlik ning ei jooksnud oma venda otsima. Kadunud pojal küll polnud sellist venda, kes oleks ta päästnud kiusatustest, halbadest tegudest ja valust, kuid meil on- Jeesus on meie vanem vend, kes toob oma elu arvelt meid tagasi Isa juurde. On ju vahva? Mina olen alati tahtnud endale vanemat venda, kes oleks mulle igati eeskujuks ja kaitseks mind. Nüüd ma taipasin, et see kaitsev vanem vend on mul alati olemas olnud, kuid mina pole sellest lihtsalt aru saanud.

Teine mõte on lühike ja konkreetne- ära proovi Jumalat panna oma jonni järgi tantsima. See lihtsalt ei õnnestu ja nii võime jääda hoopis paljudest palju toredamatest asjadest ilma. Et siis on hea mõte lõpetada jumalate mängimine ja olla lihtsalt rahumeelsed ja nurinata Jumala lapsed.

Tungem lihtsalt rõõmu Jumalast. Nii raskel kui ka rõõmsal ajal.

 

 

 

 

Raamatu „Pillav Jumal” autorit Timothy Kellerit on peetud 21.sajandi C. S. Lewiseks. "Pillav Jumalas" võtab ta ühe tuntuima kristliku tähendamissõna, kadunud poja loo, keerab selle tavakäsitluse pea peale ning näitab sellest kumavat ootamatut lootuse- ja päästesõnumit.Kristlusele intellektuaalse lähenemise poolest kuulus ja tuntud Keller paljastab Jeesuse sõnumi tuuma selles Piibli tähendamissõnas.. Jeesus rääkis selle loo, et näidata meile Jumala priiskavat ja pillavat armu nii usust kaugel oleva kui ka moralistliku, kuid kalgi südamega uskliku suhtes. „Pillava Jumala” eesmärk on heita valgust kristliku sõnumi tähtsaimale osale – evangeeliumile.

Asukoht: Noortekeskus IN