Jumalateenistused: Koguduse sünnipäev

Mis toimub?
KASUTAJA
kasutajanimi:
parool:

Koguduse sünnipäev

3. jaanuar 2010, pühapäev, kell 12:00

Sool ja Valgus kogudus saab 15 aastaseks

kõneleja:Alari Allikas

Kristiin Tambets kirjutab...

Täna oli meie koguduse 15-nes juubel. Sünnipäeva tähistamiseks toimus enne jumalateenistust kogudusele sümboolsete kinkide üle andmine. Viis inimest võtsid pimesi Helveri võlukingikotist ühe pisikese asja ning seletasid, miks nad just selle kingiksid kogudusele. Üheks kingituseks oli mullitaja, mille tähenduseks on see, et koguduses inimeste “oma mullid” lähevad katki ning tekib ühtne mull. Ülejäänud kingitused olid kinnas, sõrmus, pesulõks, lusikas ja üks omapärasemaid kinke oli kreeka pähkel, mis tähendab, et inimesed koguduses on küll erinevad, kuid aju on ühine.

Tänane jumalateenistus oli eriline sellegi poolest, et oli videojutlus “otseühendusega Kanadast”. Jutlustajateks olid ürgpastor Alari Allikas ja uue perioodi pastor Risto Tamm.

Risto jagas oma mõtteid Filiplaste kirja 4:6-7 kohta. Tal oli ka ette valmistatud omapärane slaidishow, mis see kord oli tehtud puhtalt paberi ja markeri abil. Filiplaste kirjakohast tõi ta välja kolm olulist punkti:

  • Ärge muretsege- pole mõtet, sest kõik  on niikuinii Jumala kätes. Kogudus pole pastorite personaal projekt.
  • Jumala rahu- peame elama Jumala rahus ja peame olema teinud ka Jumalaga rahu (isegi kui oled juba kristlane).
  • Jumala rahu hoiab südamed Kristuses Jeesuses.

Ka Alaril olid mõtted Filiplaste kirja kohta. Täpsem asukoht see kord siis Filiplaste 4:8. Seda kohta võib nimetada ka uus aasta lubaduseks, tõotuseks. Alari arvates peab elu olema tervik, mitte sorteerimine. Tihti on inimesed ka toreda otsinguil, kuid tervik see juures puudub. Selleläbi kaasnevad tihtipeale kannatused. Alari jutlusest toon välja ka olulisemad punktid:

  • Elu vajab seletamist ning kui sa jätkad Sool ja Valguse koguduses, siis sa ka leiad selle.
  • Seletamist vajab ka Jumala Sõna.
  • Ka vajame kedagi, kes seletab meile ja midagi mis suudab meid üles tõsta.

SV kasutab meid, et me saaksime tiivad välja sirutada ja edasi lennata...

Asukoht: Noortekeskus IN